Tineke Schipper GZ-Psycholoog

Sinds 1999 zelfstandig gevestigd psycholoog in Groningen

Over Tineke Schipper

Ik ben geboren in 1964 en afgestudeerd in de klinische psychologie in 1992. Sinds 1999  werk ik als zelfstandig gevestigd psycholoog in Groningen. Ik vind nog altijd dat ik prachtig werk heb. Ik geniet ervan om mensen te ontmoeten, mee te maken hoe ze zich ontwikkelen en vind het vaak indrukwekkend om getuige te mogen zijn van een cruciale periode in iemands leven. Ieder mens is uniek en heeft een eigen levensverhaal met bijbehorende pijn, geluk en kracht. Mooi vind ik, hoe iedereen in zijn leven creatief geweest is in het omgaan met de moeilijke kanten ervan en hoe je, ook wanneer je in een nare periode zit, je creativiteit kunt gebruiken om een nieuwe stap te zetten die toch ook goed bij je past.

Ik ben in mijn leven veel bezig geweest met beeldende kunst, muziek, contact met dieren en de natuur en het maken en uitvoeren van theater- en dansprodukties. Ook dit heeft mij gevormd tot wie ik ben.

Ik heb op het gebied van therapie veel verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Ik maak gebruik van behandelmethodes uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, EMDR, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Positieve Psychologie, focussing, Lichaamsgerichte therapie, ontspanningstechnieken, innerlijke kind therapie en Transactionele Analyse. Op basis van de informatie uit de intake bepaal ik in overleg met jou welke werkwijze het beste bij jou en je aanmeldingsklachten past en hoe we de therapie vormgeven. Omdat niet alle bovengenoemde methodes door de verzekering vergoed worden zal ik in overleg met jou bepalen welke we in de therapie zullen gebruiken.

“Voor mij is therapie: de tegenslagen van het leven omzetten in zelfinzicht, kracht en compassie.”

Samenwerking

Als eerstelijnspsycholoog vind ik het belangrijk om, ook al heb ik een solopraktijk, regelmatig met collega’s te overleggen. Dit om mijn expertise te optimaliseren en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ik neem dan ook deel aan verschillende intervisiegroepen en ik heb, zo nodig, overleg met collega’s uit andere disciplines, zoals huisartsen, psychotherapeuten en fysiotherapeuten.

Psycholoog Tineke Schipper

Over Tineke Schipper

Ik ben geboren in 1964 en afgestudeerd in de klinische psychologie in 1992.